Tuesday, November 12, 2013

My Second Piece : Jangan Benci Cintaku (JBC)

Hello dearies :) Another good news to share here. Jangan Benci Cintaku (JBC) will be published by the end of the month (Nov 2013) under Idea Kreatif Publication (IKP). Orders can be made directly through IKP website or their admins mentioned below in Facebook:

-Kak Ayu Dzulkarnain
-Kak Yatie Pyan
-Kak Mazlinda Zainul Abidin
- Kak Liza Wati
-Kak Sarinah Aini
-Kak Tie Tinie


Thank u so  much for the support up till now dearies, I really appreciate all that :) Not to forget to grab my first piece, Mama Mia Shaza in the nearest bookstore ya :) Love you all loads! <3


Tajuk : JANGAN BENCI CINTAKU
Penulis : EMY ROBERTO
Harga : RM23(semenanjung)/RM26(Sabah/Sarawak)
ISBN : 978-967-11925- 9-7
Muka Surat : 500
Tarikh Terbit : 30 Nov 2013

** Setiap Pembelian online melalui web dan ejen, diskaun RM2 akan diberikan. Pos adalah percuma.

Sinopsis :
Perkahwinan mereka bukan atas dasar cinta tetapi cinta boleh datang bila-bila masa. Bagi Shahrizal, tiada sebab untuk dia tidak jatuh cinta pada Rafeeqa tapi bagi Rafeeqa, perkahwinan itu satu bebanan. Lantas, Sunderland dan sambung belajar menjadi alasan.

“Tak payah pergi boleh tak? Kat sini pun boleh sambung belajar.” – Shahrizal
‘A NO is always a NO Shah.’ Itu jawapan hati Rafeeqa.

Awalnya, Shahrizal masih melayannya dengan baik. Namun, segalanya berubah pada tahun terakhir dia di Sunderland. Dinginnya Shahrizal buat Rafeeqa mengesyaki sesuatu. Saat itu dia mula rasa kehilangan.Kembali dan mahu berubah. Dia mahu menjadi isteri yang baik pada lelaki sebaik Shahrizal.

Tetapi…..“Your instinct was right. There is someone else besides you.” - Shahrizal

Pengakuan Shahrizal buat hati Rafeeqa retak seribu. Dia sudah terlewat rupanya. Shahrizal sudah ada orang ketiga. Tapi, dia tidak mahu mengalah.

‘Make him fall for you!’- Damia

Ya! Dia akan berusaha agar Shahrizal kembali menyintainya. Cuma, Husna itu bukan sembarangan wanita. Usaha Husna untuk merampas suaminya kadangkala buat Rafeeqa mahu menyerah kalah.

“Fika, you’ve lose weight.” – Shahrizal
“Berat saya masih okey lagi, Shah.” - Rafeeqa
“Mari, saya peluk.” - Shahrizal

Jika dah tak cinta, kenapa masih mengambil berat? Kalau dah tak sayang, kenapa masih ingin membelai dan dibelai?
Siapa sebenarnya yang Shahrizal pilih? Rafeeqa yang berusaha untuk berubah dan menjadi isteri yang baik? Atau Husna yang berusaha untuk merampas dan menguasai semuanya?

Novel November utk pesanan sila PM ejen2 IKP dan Penghantarn akan dibuat awal December.
Harap Maklum.




I believe He has His own plan. Love! 

13 comments:

  1. Dah order but was told delivery is on 2-Dec.....lamanya nak tunggu!!!!!

    ReplyDelete
  2. AAAAHHHHH lurve u much dear!!!! m just stopping by at my desk tapi sempat juak godek2 tenet..hve a plane to catch shrtly...will b out till mth end...will try to grab JBC wherever i land...aaahhh d thought of it makes me......muaaahhhh

    ReplyDelete
  3. yeah go baby go..hoho long time not being here..great wishes to u..tahniah for the pieces y da came out..huhu this is 1 of my fav pieces kot..go shah n raf..
    remmembring the time reading this e-nov, i was like so deeply in love w them..huhu ta sgke da kuar..
    again thniah babe..

    adda

    ReplyDelete
  4. Like like like..... Rasa macam december 2013 lambat jer nk smpai. MMS dah ada atas rak, xsabar tunggu JBC untuk bergandingan dgn MMS. Ngeeeee
    Yanshi

    ReplyDelete
  5. arghhh! i want buy this book. Dekat kedai bile keluar?

    ReplyDelete
  6. arghhh! I want buy this book! Dekat kedai bile keluar?

    ReplyDelete
  7. Emy dear,

    Tahniah diatas kelahiran baby kedua you. I really admire your spirit. Hopefully lepas ini KB menyusul pula, dah lama Has tunggu. Lepas ni Has akan pergi cari dibookstore pula.

    ReplyDelete
  8. Emy, dah baca... I LOVE this book, tak cliche ngan novel2 yg ada

    ReplyDelete
  9. Emy, dah baca... I LOVE this book, tak cliche ngan novel2 yg ada

    ReplyDelete
  10. Just finished JBC....love love love...congrats dear for such a nice piece

    ReplyDelete